ακροάσεις από μέσα προς τα έξω

Ακροάσεις από μέσα προς τα έξω

Οι συναντήσεις φιλοξενήθηκαν στο Sub.Urban, Πολυχώρος δημιουργίας, έκφρασης και πειραματισμού, του Χρήστου Τόλη, την Άνοιξη και το Χειμώνα του 2017.

Ένα σεμινάριο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες ακροατές. Το σεμινάριο εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά συναντήσεων που έχουν στόχο η ακρόαση να γίνει το εργαλείο για να ευχαριστηθείς τη μουσική. Για να επιτευχθεί αυτό παρακολουθούμε τη διαδρομή από τη μεριά του δημιουργού, τι σκέφτηκε, πως ένιωσε, πως το έφτιαξε. Σε κάθε συνάντηση, με αφορμή ένα πρώτο τραγούδι, θα αναπτύσσεται κάθε φορά ένα διαφορετικό θέμα και θα παρουσιάζεται πώς αυτό έχει αναδειχτεί κυρίως μέσα από την ελληνική τραγουδοποιία αλλά και άλλες μορφές της μουσικής και της τέχνης. Κάθε θεματολογία θα πλαισιώνεται από μουσικά παραδείγματα με τον ίδιο πυρήνα, παραδείγματα από άλλες τέχνες, ιστορικό υλικό, μουσικολογικά στοιχεία, στιχουργικά, βιογραφικά στοιχεία των δημιουργών, θέματα ενορχήστρωσης, κ.λπ.

«Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τα έργα τέχνης όταν τα βλέπουμε μόνο ολοκληρωμένα, πρέπει να τα έχουμε γνωρίσει και εν τω γεννάσθαι. Πρέπει να εισχωρήσουμε στο μυστικό του δημιουργείν ενός καλλιτέχνη, για να καταλάβουμε το δημιούργημά του»
Johann Wolfgang Goethe

η επικοινωνία

kollaros.nikos@gmail.com