πορτραίτο

πορτραίτo

Ο καθένας γεννιέται σε ένα πλαίσιο, σε μια κορνίζα, από τις καταβολές του, το φύλο του, τη χώρα. Καθώς ζει, φτιάχνει το πορτραίτο του με τους φίλους, τα βιβλία, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και τα όνειρά του. Γεμίζει την εικόνα του με όσα αντέχει να φέρει στα όρια της κορνίζας του. Στο τέλος, ποιος ξέρει, μπορεί να καταφέρει να ξεφύγει ακόμα και από αυτό το πορτραίτο του.

Το Πορτραίτο ανέβηκε σε δύο διαφορετικές εκδοχές: το χρωματιστό πορτραίτο στη μουσική σκηνή Πυρήνας από την 1 ως και τις 29 Δεκεμβρίου 2010, και το ασπρόμαυρο στη μουσική σκηνή Trova από τις 6 ως και τις 20 Φεβρουαρίου 2012.

Μια γυναίκα, βγαίνει στο δρόμο από το πρωί, ζει και επιστρέφει σπίτι αργά το βράδυ. Η παράσταση ήταν ένα πορτραίτο της ερμηνεύτριας και μουσικού Σάσας Παπαλάμπρου. Στην τέχνη της ζωγραφικής ο ζωγράφος ζητά από το μοντέλο του να μείνει ακίνητο και προσπαθεί να απεικονίσει τη στιγμή. Αυτός που φτιάχνει τραγούδια θέλει το μοντέλο του να τρέχει, να κινείται, να συγκινεί και να συγκινείται. Αυτή η κίνηση στον χώρο και στους ανθρώπους είναι το χρώμα του και οι γραμμές του. Η Σάσα βγήκε στο δρόμο από το πρωί. Έζησε. Και το βράδυ γύρισε στο δωμάτιο της.

 


  • Το τραγούδι ακούστηκε στην παράσταση Πορτραίτο σε ερμηνεία Σάσας Παπαλάμπρου
    Στίχοι-Μουσική: Νίκος Κολλάρος
    Ενορχήστρωση Ρομάν Γκόμεζ

η επικοινωνία

kollaros.nikos@gmail.com