η κόρη που διαστέλλεται

η κόρη που διαστέλλεται

μουσική παράσταση για πιάνο, τσέλο & φωνή

Η κόρη του ματιού διαστέλλεται όταν υπάρχει λίγο φως. Και όταν κάποιος βλέπει μια φωτογραφία παλιά και θυμάται. Η κόρη του ματιού διαστέλλεται, αυτόνομα, όταν λέμε την αλήθεια, όταν λειτουργεί έντονα ο εγκέφαλός, όταν ακούμε ένα τραγούδι που μας αρέσει και όταν νιώθουμε ερωτική έλξη.

Η παράσταση «Ίριδα, η κόρη που διαστέλλεται» ανέβηκε στο Θέατρο Από Κοινού, στο Γκάζι, το Μάρτιο του 2018.

Η Ελισσάβετ Καρατζόλη ερμηνεύει τραγούδια που έχει φυλάξει σαν τις κόρες των ματιών της. Ψάχνει μέσα της και ακούει τη φωνή του Mercury και του Nat King Cole, του Cohen, της Dulce Pontes και της Amy Winehouse. Τραγουδά άφοβα ό,τι τη συγκινεί, από όλες τις εποχές και όλα τα είδη. Η τζαζ και ρόκ ρίζα της θα είναι εκεί αλλά θα συνδιαλλαστεί με τη μουσική του Χατζιδάκι και του Ρότα, του Ara Dinkjian, με τα ανκόρ των μουσικών σκηνών και με το νανούρισμα που έλεγε στην Ίριδα, την κόρη της.

Δίπλα της ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, μαέστρος και πιανίστας, ένας συνθέτης-μουσικός που ενσωματώνει την αφαίρεση στην πληρότητα των ήχων.
Ο Σταύρος Παργινός, υπογραμμίζει έγχορδα κάθε λέξη και κάθε νότα με στόχο να υποστηρίξει την ερμηνεία των τραγουδιών.
Ο Νίκος Κολλάρος, συνθέτης, επιμελείται την αφήγηση. Τα τραγούδια ακούγονται σε ροή, πλαισιώνονται από μικρά κείμενα και οπτικό υλικό, αφηγούμενα μια μικρή εσωτερική ιστορία.
Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, έγραψε δύο ποιήματα για την παράσταση που διαβάζει σε βίντεοπροβολή.
Παρουσίαση της παράστασης.

η επικοινωνία

kollaros.nikos@gmail.com