παραστάσεις

παραστάσεις

μουσικές παραστάσεις, σενάρια τραγουδιών.

 

ανεμιστήρας

Ο Ανεμιστήρας παρουσιάστηκε στη μουσική σκηνή Καφεθέατρο από τις 26 Ιανουρίου 2009 ως τις 31 Μαρτίου 2009.

Ο αέρας φυσάει, ανακατεύει, ελευθερώνει, χαϊδεύει, ταξιδεύει, ανατρέπει. Ο ανεμιστήρας, αυτόνομος, ξεκινάει, σταματάει, αλλάζει ταχύτητες, σπρώχνει τα ψεύτικα, ξεσκεπάζει τ' αληθινά, γύρω από 7 θέματα-πυρήνες:

  • Το Στοιχείο του Αέρα Ανεμιστήρας των ψυχών αναδευτήρας, μια προπέλα που γυρνά στον ουρανό της...
  • Απωθημένο Ένστικτο σεξ άκρατο-εύκρατο, λαχτάρα, ταξίδι, μυστικά...
  • Οικιακή οικονομία Τα κλισέ των ερωτικών σχέσεων, ο γάμος, οι ρόλοι...
  • Με πιάνει η κρίση Όλα ανατρέπονται όταν η κρίση σου χτυπά την πόρτα...
  • Romance Το αιώνιο ζευγάρι, ο απόλυτος έρωτας, τ' αστέρια, το φεγγάρι, το παραμύθι
  • Πάθος Ο ανικανοποίητος έρωτας, ο καημός, η απώλεια...
  • Ιδεολογία του έρωτα Επανάσταση, ανατροπή, ο έρωτας ως ουτοπικό ιδανικό, η δημοκρατία και το θαύμα

περισσότερα

πορτραίτo

Ο καθένας γεννιέται σε ένα πλαίσιο, σε μια κορνίζα, από τις καταβολές του, το φύλο του, τη χώρα. Καθώς ζει, φτιάχνει το πορτραίτο του με τους φίλους, τα βιβλία, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και τα όνειρά του. Γεμίζει την εικόνα του με όσα αντέχει να φέρει στα όρια της κορνίζας του. Στο τέλος, ποιος ξέρει, μπορεί να καταφέρει να ξεφύγει ακόμα και από αυτό το πορτραίτο του.

Το Πορτραίτο ανέβηκε σε δύο διαφορετικές εκδοχές: το χρωματιστό πορτραίτο στη μουσική σκηνή Πυρήνας από την 1 ως και τις 29 Δεκεμβρίου 2010, και το ασπρόμαυρο στη μουσική σκηνή Trova από τις 6 ως και τις 20 Φεβρουαρίου 2012.

Μια γυναίκα, βγαίνει στο δρόμο από το πρωί, ζει και επιστρέφει σπίτι αργά το βράδυ. Η παράσταση ήταν ένα πορτραίτο της ερμηνεύτριας και μουσικού Σάσας Παπαλάμπρου. Στην τέχνη της ζωγραφικής ο ζωγράφος ζητά από το μοντέλο του να μείνει ακίνητο και προσπαθεί να απεικονίσει τη στιγμή. Αυτός που φτιάχνει τραγούδια θέλει το μοντέλο του να τρέχει, να κινείται, να συγκινεί και να συγκινείται. Αυτή η κίνηση στον χώρο και στους ανθρώπους είναι το χρώμα του και οι γραμμές του. Η Σάσα βγήκε στο δρόμο από το πρωί. Έζησε. Και το βράδυ γύρισε στο δωμάτιο της.

περισσότερα

τραγούδια στον κύβο

Μουσική παράσταση-σύμπραξη του Άγγελου Αγγέλου, Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Δανάης Παναγιωτοπούλου, Μαρίας Παπαγεωργίου, Νίκου Κολλάρου και Νίκου Χαλβατζή. Παρουσιάστηκε στην μουσική σκηνή Πυρήνας στις 28 και 29 Μαΐου 2012.
 
Έξι δημιουργοί επί σκηνής, σε μια δίωρη χειροποίητη παράσταση, φτιαγμένη απο τους στίχους, τις μουσικές και τις φωνές τους. Μοιράστηκαν τραγούδια και μουσικά όργανα, μελωδίες και ερμηνείες αναζητώντας τον κοινό τους τόπο και έναν τρόπο σύμπραξης που να αφήνει αποτυπώματα.

"Τέτοιες, ουσιαστικές, συνεργασίες, εκτός από ζητούμενο της εποχής, αποτελούν, νομίζω, και έναν τρόπο να ξεφύγουν οι δημιουργοί από την «ασφάλεια» της μοναχικότητάς τους και να αναθεωρήσουν τους «τρόπους» τους μέσω της αλληλεπίδρασης. Η πρώτη φάση του «πειράματος» πέτυχε, κατά τη γνώμη μου, σε πολύ μεγάλο βαθμό."
Μιχάλης Τσαντίλας, MIXGRILL, 13/6/2012

περισσότερα

mona lisa

Τραγούδια στη σειρά που έφτιαξαν μια μικρή ιστορία, τραγουδισμένα με κίνηση και συγκίνηση στα όρια της πρόζας. Η Mona Lisa, με ερμηνεύτρια τη Σάσα Παπαλάμπρου, παρουσιάστηκε στη σκηνή του Faust το Δεκέμβριο του 2012.

Ένα τρίο εξαιρετικών μουσικών και μια κορνίζα πλαισιώνουν το αινιγματικό χαμόγελο της.
Η Σάσα τραγουδά για τη ζωή και την ευτυχία, πολεμά με δύναμη τις αδυναμίες της και τελικά δεν πουλά τη ψυχή της στον Μεφιστοφελή, με αντάλλαγμα τη νιότη και τον έρωτα.
Μάλλον.

περισσότερα

το φαινόμενο της πεταλούδας

Το φαινόμενο της πεταλούδας δεν είναι παρά μια ποιητική μεταφορά στη θεωρία του χάους,  που περιγράφει την ευαίσθητη εξάρτηση ενός γεγονότος από ένα άλλο.
Με τον ίδιο τρόπο και στη μουσική, το άκουσμα μιας μελωδίας στο Λίβανο μπορεί να επηρεάσει το κούρδισμα μιας κιθάρας στις όχθες του Μισισιπή κι ένα στιχάκι από ένα παριζιάνικο τραγούδι είναι δυνατό να μπλέξει σε μια κρητική μαντινάδα.
Η Βάσια Βουγιουκλή και 4 δεξιοτέχνες μουσικοί ξεδιπλώνουν μια απρόσμενη αφήγηση φτιαγμένη από τραγούδια, μύθους και μουσικές.
Η παράσταση έγινε την Άνοιξη του 2017 στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο και στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

περισσότερα

η κόρη που διαστέλλεται

μουσική παράσταση για πιάνο, τσέλο & φωνή

Η κόρη του ματιού διαστέλλεται όταν υπάρχει λίγο φως. Και όταν κάποιος βλέπει μια φωτογραφία παλιά και θυμάται. Η κόρη του ματιού διαστέλλεται, αυτόνομα, όταν λέμε την αλήθεια, όταν λειτουργεί έντονα ο εγκέφαλός, όταν ακούμε ένα τραγούδι που μας αρέσει και όταν νιώθουμε ερωτική έλξη.

Η παράσταση «Ίριδα, η κόρη που διαστέλλεται» ανέβηκε στο Θέατρο Από Κοινού, στο Γκάζι, το Μάρτιο του 2018.

Η Ελισσάβετ Καρατζόλη ερμηνεύει τραγούδια που έχει φυλάξει σαν τις κόρες των ματιών της. Ψάχνει μέσα της και ακούει τη φωνή του Mercury και του Nat King Cole, του Cohen, της Dulce Pontes και της Amy Winehouse. Τραγουδά άφοβα ό,τι τη συγκινεί, από όλες τις εποχές και όλα τα είδη. Η τζαζ και ρόκ ρίζα της θα είναι εκεί αλλά θα συνδιαλλαστεί με τη μουσική του Χατζιδάκι και του Ρότα, του Ara Dinkjian, με τα ανκόρ των μουσικών σκηνών και με το νανούρισμα που έλεγε στην Ίριδα, την κόρη της.

περισσότερα

η επικοινωνία

kollaros.nikos@gmail.com